Kaynar suyu toz bademin üzerine ekleyip 20 dakika bekletin ve daha sonra krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Tel süzgece alıp altına suyunun süzülmesi için bir kase yerleştirin. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Hazırladığınız bademi, 20 ml badem suyunu, yumurta, badem aroması, zeytinyağı, bal, pirinç unu, kakao, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Eritilmiş çikolatayı ekleyin. Hamuru kare kek kalıbına alıp kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. 8 cm’lik çember ile keki kesin. Üzeri için, kalan badem suyuna bal ekleyip orta ateşte kaynatın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. File bademleri ekleyip birkaç saat bekletin. Keklerin üzerini çikolatalı karışım ile sıvayın. Süsleyerek servis yapın.