Yumurtalar ve şekeri çukur bir kaba alıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvıyağı, elenmiş un, süt, kabartma tozu, tarçın, limon kabuğu ve vanilyayı ilave edip pütürsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.
Lezzet'in
yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...
Rendelenmiş ayvayı ekleyip tahta kaşıkla bir süre karıştırın.
Hamuru yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Üst krema için, peynir ve şekerin yarısını çukur bir kapta çırpın. Bademi ekleyip karıştırın. Yumurta akını kalan şekerle başka bir kapta kar halinde çırpın ve bademli kremaya ilave edin. Kremşantiyi ekleyip düzgün bir krema elde edene kadar çırpın. Buzdolabında hafif katılaşana kadar bekletin.
Keki enine ortadan ikiye kesin. Kremanın üçte ikisini alt kek diliminin üzerine sürün. Ayva reçeli tanelerini kremanın üzerine yayıp üst kek dilimi ile kapatın. Peynirli krema ile pastanın tüm yüzeyini kaplayıp rendelenmiş hindistancevizi serpin. Kenar kısımlarını antepfıstığı ile kaplayın. Meyve şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın.