Malzemeler
Karamel sos için
Özel tatlar ve keyifli sohbetlerle renklenen bir çay sofrasına kim hayır diyebilir? Muffin kaplarını yağlayın. Bir sos tenceresinde hurmaları ve suyu kaynatın. Ateşten alıp karbonat ekleyin. 5 dakika beklettikten sonra zencefil, yenibahar, un, kek unu ve esmer şekeri ekleyip iyice karıştırın. Yumurta, süt ve zeytinyağını da ilave edip harmanlayın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Karamel sos için sos tenceresinde tüm malzemeyi sürekli karıştırarak kaynatın. Kıvama gelince ocaktan alın. Fırından çıkan muffinler soğuyunca karamel sos dökün ve ılık servis yapın.
Kek hamuruna ilave ettiğiniz diğer katı maddeleri unladıktan sonra eklerseniz dibe çökmelerini engellersiniz.