Yoğurtlu Ve Limonlu Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Ve Limonlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu Ve Limonlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu eleyin. Kabartma tozu ve tuz ile harmanlayın. Ayrı bir kapta yoğurt ve 1 su bardağı şekeri çırpın. Yumurtalar, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin. Un karışımını ilave ederek karıştırın. Yağ ve haşhaş tohumunu hamura ekleyin. Kek karışımını yağlanmış veya yağlı kağıt serili baton kek kalıbına aktarın. 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Limon suyu ve şekeri eriyinceye kadar karıştırın ve keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine gezdirin. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki