Malzemeler
Çikolatalı krema için
Üzeri için
200 gr tereyağını eritip ocaktan alın. Üzerine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Yoğurdu ilave edip mikserle karıştırmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Şekeri ilave edin. Son olarak elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. Uzun ve dar bir dikdörtgen kek kalıbını yağlayın. Kek malzemesini döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğutun. Çikolatalı krema için krema ile tereyağını tencereye alıp kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp üzerine çikolatayı ekleyip karıştırın. Oda ısısında ılındırın. Soğumuş olan kekin üzerine gezdirin. 150 gr bitter çikolatayı iri parçalar şeklinde kırın. Kremanın üzerine serpip servis yapın.