Yaban Mersinli Ve Yoğurtlu Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yaban Mersinli Ve Yoğurtlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Yaban Mersinli Ve Yoğurtlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve toz şekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine sırayla yoğurt, ayçiçeği yağı, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın. Kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yaban mersinlerinin üzerine az un serperek bulanmasını sağlayın. Fırın kabını önce tereyağı ile yağlayıp toz şeker serpin. Kek hamurunu kalıba döküp üzerine unladığınız yaban mersinlerini ilave edip kaşıkla hafifçe karıştırın. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip, frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Yoğurtlu Tarifler

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki