Derin bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve toz şekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine sırayla yoğurt, ayçiçeği yağı, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın. Kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yaban mersinlerinin üzerine az un serperek bulanmasını sağlayın. Fırın kabını önce tereyağı ile yağlayıp toz şeker serpin. Kek hamurunu kalıba döküp üzerine unladığınız yaban mersinlerini ilave edip kaşıkla hafifçe karıştırın. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip, frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.