Yaban Mersinli Ve Haşhaş Tohumlu Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yaban Mersinli Ve Haşhaş Tohumlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Yaban Mersinli Ve Haşhaş Tohumlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet kek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Yaban mersinlerini tabağa alıp üzerine bolca un serpiştirerek bulayın. Bir kasede un, şekerin yarısı, kabartma tozu, haşhaş tohumu ve tuzu harmanlayın. Geniş bir kasede yumuşatılmış tereyağı, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un karışımını ilave ederek karıştırın.

Son olarak una bulanmış yabanmersinlerini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Harcı, yağlanmış baton kek kalıbına aktarın. Üzerine file badem serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkartın ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki