Çikolata ve tereyağını küçük parçalara ayırarak cam kaseye alın. İçi kaynar su dolu bir tencerenin içine kabı yerleştirerek çikolata eriyinceye kadar bekletin. Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarına şeker ekleyip iyice çırpın. Un ve kakaoyu eleyerek ekleyin. Eritilmiş çikolatayı da ilave ederek mikserle karıştırın. Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaba alın. Tuz ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Bunu çikolatalı karışıma ekleyerek metal bir kaşıkla çırpmadan karıştırın. Vişnelere un serpiştirip hamura ekleyin. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve hamuru içine aktarın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Isıya dayanıklı bir kasenin içine sıcak su doldurup fırının en alt rafına yerleştirin. Kek kalıbını ısınmış fırına vererek 35 dakika kadar pişirin. Üzerine antep fıstığı serpip, vanilyalı dondurma ile servis yapın.