Turunçgilli Unsuz Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Turunçgilli Unsuz Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Turunçgilli Unsuz Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çikolata ve tereyağını bir cam kaseye alarak benmari usulü eritin. Ocaktan alıp toz şekerin 3/4 kadarını ilave edip karıştırın ve ılınması için bir kenara alın. Yumurtalar ve kalan toz şekeri geniş bir kasede bir mikser yardımıyla köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Vanilyayı ilave edin. 
  2. Ilınan çikolatayı azar azar ve sürekli karıştırarak harca ilave edin. Harcı hafif yağladığınız bir kek kalıbına aktarın. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Kekinizi bir fırın tepsisine alın ve tepsiye bir parmak yüksekliğinde olacak şekilde su koyun. 
  3. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 75-80 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekinizin üzerini dilimlediğiniz turunçgillerle süsleyin. Servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki