Yumuşacık ve nefis şeftalili ve yaban mersinli kek tarifi;
- Küp şeklinde doğradığınız soğuk tereyağını ve toz şekeri mutfak robotuna alıp krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın.
- Yumurtaları bir tutam tuzla birlikte çatalla çırpın. Yumurtalı karışımı, unlu karışımı ve tereyağlı karışımı birleştirerek bir hamur oluşturun.
- Hamuru 20 cm çapında kelepçeli bir kalıbın içine ve kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Buzluğa kaldırıp 10 dakika kadar bekletin.
- Bu arada şeftalileri dilimleyin.
- Üzeri için şekeri ve yumurtayı çırpın. Kremayı, unu ve nişastayı ilave edip biraz daha çırpın.
- Buzdolabında beklettiğiniz hamurun içine dilimlenmiş ve limon suyu sürülmüş şeftalileri yerleştirin. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar esmer toz şeker serpin.
- En son hazırladığınız sosu dökün, yaban mersinlerini de gelişigüzel serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
Lezzetli yaban mersinli şeftalili gevrek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.