Kek tabanı için
Üst malzeme
Bisküvileri ufalayın. Muskat ve tarçını ekleyip harmanlayın. Margarini bir tavada eritip reçelle karıştırın. Bisküviye ilave edip yedirinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Yirmi cm çapında bir kelepçeli kalıba hazırladığınız malzemeyi yayıp bastırarak üzerini düzeltin. Buzdolabına alıp üst malzeme hazır oluncaya kadar bekletin.
Portakal suyunu ısıtıp jöleyi ekleyin. Kaynar su dolu bir başka kabın içine oturtup jöle eriyinceye kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın.
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını tozşekerle iyice çırpın. Labne peyniri ekleyip karıştırın. Jöleli portakal suyunu ilave edip çırpın ve bekletin.
Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave ederek kar halinde çırpın. Süt kremasına bir tutam tuz ekleyip koyulaşana kadar çırpın. Çırpılmış yumurta akını ve kremayı peynirli karışıma ekleyip yavaş yavaş karıştırarak yedirin.
Hazırladığınız karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın. Kalıbı buzdolabına alıp donuncaya kadar bekletin. şeftali ve kivileri soyup dilimleyin. Kalıbı dolaptan çıkarıp meyve dilimlerini üzerine dekoratif şekilde dizip tekrar buzdolabına alın. Bir gece bekletip servis yapın.