Kek için
Marmelat için
Üzeri için
Şeftali ile hazırlayacağınız tariflerle, yazın en güzel lezzetlerine imzanızı atabilirsiniz. Şeftalilerin kabuklarını soyup rendeleyin. Şeker ve limon suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekip katılaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kaseye alın. Toz şekeri ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ilave edin. Un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı harmanlayıp yumurtalara ekleyin ve karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru tepsiye aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz kekin kağıt kısmı yukarıda kalacak şekilde temiz bir bezin üzerine ters çevirin ve üzerindeki yağlı kağıdı alın. Rulo şeklinde sarın. Soğumaya bırakın.
Keki açıp üzerine şeftali marmeladını sürün ve sıkıca sararak rulo yapın. Servis tabağına aktarıp üzerini ince çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.