İki 12’li muffin kabını yağlayın. Tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğu ve şekeri
mikserle iyice çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un, yoğurt
ve portakal suyunu ilave ederek karıştırın. Muffin kaplarının tabanına birer kuru kayısı
yerleştirin. Hamuru kaplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika
pişirin. Bu arada şurubu hazırlamak için şeker, portakal suyu ve suyu sos tenceresine
alın ve kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Kekleri fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra kalıptan çıkartın ve kayısılı tarafı
yukarıda kalacak şekilde ızgara teli üzerine dizin. Sıcak olan portakal şurubunu
keklerin üzerine gezdirip servis yapın.