Yumuşacık Pandispanya (Pasta Keki)
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pandispanya, pasta yapımında kullanılan keke denir. Büyük ve kabarık bir şekilde hazırlanan kek, iki veya üç parçaya bölünerek özel pastalarda kullanılır. Genellikle hazır paket halinde de satılan pandispanyayı, şerbet ve krem şanti ile birlikte sunabilirsiniz. Pandispanyayı tatlı olarak kullanmak isteyenler, şerbetin yanına kaymak da servis edebilir. Peki, pandispanya nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, pandispanya tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak pastacı kreması, ev yapımı krem şanti tarifine de göz atın. Okuyucularımız tarafından çok beğenilen damat pastasını mutlaka deneyin.

Yumuşacık Pandispanya (Pasta Keki) Tarifi İçin

Malzemeler

Yumuşacık Pandispanya (Pasta Keki)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaların akını ve sarısını ayırıp iki farklı çırpma kabına alın.
  2. Kullanacağınız yumurtaların akının ve sarılarının birbirine karışmamasına özen gösterin. Bu durum hamurun iyi kabarmasını engeller.
  3. Şekerin yarısını yumurta aklarına ekleyin ve köpük halini alıp katılaşana kadar çırpın. Akları çırpacağınız kabın ıslak ve yağlı olmamasına dikkat edin.
  4. Şekerin geri kalanını yumurta sarılarına ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  5. Suyu ekleyin. Nişastayı un ve kabartma tozu ile beraber eleyip azar azar üzerine katın.
  6. Çırpılmış yumurta aklarını unlu karışıma, yavaş yavaş alttan üste doğru karıştırarak yumurta akını söndürmeden 3 aşamada ekleyin.
  7. Bekletmeden yağlayıp, pişirme kağıdı serilmiş 22 cm’lik kalıba döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Kaymak Eşliğinde Pandispanya İçin:

  1. Hazırladığınız pandispanyayı iki parçaya bölün. Kekin arasına krem şantiyi sürün ve yayın.
  2. Şerbeti için, 2 buçuk bardak şeker ve 3 su bardağı suyu kaynatın. 
  3. Hazırladığınız şerbeti yeterince soğuttuktan sonra pandispanyanın üzerine dökün ve her tarafına yayıldığından emin olun.
  4. Pandispanyayı, kaymak ile birlikte servis edebilirsiniz.

Pandispanya Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kakaolu pandispanya hazırlamak isterseniz 25 gr kakao ekleyip un ölçüsünden 25 gr eksiltmeniz gerekir.
  2. Yumurtalar oda ısısında olmalı.
  3. Yumurta ve şekeri mutlaka en az 7-8 dakika çırpmalı, böylelikle pandispanya daha güzel kabarır.
  4. Pandispanyanıza rendelenmiş limon kabuğu veya portakal kabuğu ilave ederek aromatik lezzetler elde edebilirsiniz.
  5. Kek kalıbının tabanına yağlı kağıt sererek kalıbından kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  6. Pandispanyayı mutlaka soğuduktan sonra katlarına ayırmalısınız.
  7. Hazırladığınız pandispanyayı kalıbından çıkarmadan soğutup streç filme sararak buzdolabında 1 gece bekletirseniz daha yumuşak olur.
  8. Pandispanya piştikten sonra fırından hemen çıkarmayın. 2-3 dakika sönmüş fırında bekletin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek