Narenciyeli Unsuz Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Narenciyeli Unsuz Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Narenciyeli Unsuz Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın. Çikolata ve tereyağını küçük parçalara bölüp derin bir cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynayan su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin ve benmari usulü eritin. Ocaktan alıp şekerin ¾’ünü ve tuzu ilave edip karıştırın ve ılınmaya bırakın. Diğer yanda derin bir kasede yumurtaları çırpın. Yavaş yavaş şekerin kalan kısmını ekleyin ve köpük köpük olana kadar çırpın. Vanilyayı ilave edin. Yavaş hareketlerle sürekli karıştırarak eritilmiş çikolatayı da ilave ederek hazırladığınız kalıba dökün. Kalıbı alüminyum folyo ile sıkıca kapatın ve içinde su bulunan fırın tepsine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 75-80 dakika pişirin (kekin üzerine dokunduğunuzda parmağınız batmamalı). Fırından alıp bir ızgara telinin üzerinde soğutun. Servisten önce üzerini greyfurt, portakal dilimleri ve frambuaz ile süsleyin.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki