Malzemeler
Üzeri için
Rendelenmiş muz ve toz şekeri mikser ile çırpın. Muz, şeker ile eriyince teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını küçük küçük ekleyip çırpın. Elenmiş unu, tarçını ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısı, incir, üzüm, fıstık, iri çekilmiş ceviz ve fındığı ekleyip tekrar spatula ile karıştırın. Dikdörtgen dar bir kalıbı yağlayın. Kek hamurunu kaba yayın. Önceden ısıtılmamış 150 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırının ısısını 160 dereceye çıkarıp 30 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Dilimleyip servis yapın.