Malzemeler
Üzeri için
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Unu geniş bir yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz, yumurta ve sütü ekleyip yoğurun.
Tereyağını küp şeklinde doğrayıp hamura yedirerek yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasına kakao ekleyip iyice yoğurun. Hamurların üzerlerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
Öncelikle sade hamuru unlanmış tezgahta merdane ile 40 cmx22 cm ölçülerinde dikdörtgen şeklinde açın. Kakaolu hamuruda aynı şekilde açarak beyaz hamurun üzerine yerleştirin ve kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
Baton bir kek kalıbını yağlayarak ruloyu içine yerleştirin. Üzerini örterek 40 dakika daha mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.
Maya
Çıplak gözle görülmeyecek kadar küçük, yuvarlak ve renksiz hücrelerden oluşan maya, sıcakla temas edince çoğalır. Maya, başta ekmek olmak üzere çeşitli unlu mamüllerin, bira ve şarap gibi içkilerin üretiminde kullanılmaktadır. Piyasada toz ya da kalıp (yaş) halde satılmaktadır.