Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi kek tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...
Tereyağını oda ısısında yumuşatıp pudra şekerini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.Yumurtaları ve portakal suyunu ekleyip birkaç dakika daha çırpın.Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın.Yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.Aynı boyda dikdörtgen 2 kek kalıbının içine aynı büyüklükte dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıdı yerleştirin.
Hazırladığınız hamuru ikiye bölün.Biri beyaz diğeri kahverengi iki hamur elde etmek için bir harcın içine kakaoyu ekleyin.Hamurları önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında; mümkünse aynı anda fırına verin ve yarım saat pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kekler soğuyunca kalıplarından çıkarın ve tezgahın üzerinde keskin bir bıçakla boylamasına ortadan ikiye kesin.Sade ve kakaolu birer kek dilimini yanyana getirip üzerine ve yanlarına bol miktarda portakal veya kayısı marmeladı sürün.Kalan 2 kek dilimini değişimli olarak,yani sadenin üzerine kakaolu,kakaolunun üzerine sade kek gelecek şekilde yerleştirin.Üzerine ve yanlarınada portakal veya kayısı marmeladı sürün.
Hazır şeker veya badem hamuruna 2 çorba kaşığı kakao ilave edin.Tek bir renk oluncaya kadar yoğurup hazırladığınız kekin etrafını sarın.Yarım saat oda ısısında beklettikten sonra isteğe göre servis yapacağınız tabağın üzerine kakao serpiştirin.Dilimleyip servis yapın.