Mandalinalı Ve Yoğurtlu Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mandalinalı Ve Yoğurtlu Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Keki için

Mandalina sosu için

Üzeri için

Mandalinalı Ve Yoğurtlu Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaseye alarak karıştırın. Ayrı bir kapta mandalina kabuğu ve toz şekeri iyice karıştırın. Yoğurt, üzüm çekirdeği yağı, mandalina suyu, yumurta ve vanilya esansını ekleyip tekrar karıştırın. Sıvı karışımı unlu karışıma ekleyerek tüm malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin. Mandalina sosu için gerekli olan malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak sos koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kek karışımını yağladığınız kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine mandalina sosunu gezdirin. Pudra şekeri serpip servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek
İki Renkli Kek
Starbucks Keki