Limonlu Haşhaşlı Kek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Haşhaşlı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurtalar ve toz şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Kabaran karışıma tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Süt ve vanilya esansını ekleyin. Limon kabuğu rendesi, haşhaş tohumu ve unu ilave edin. Son olarak kabartma tozunu da ilave edip kekinizi yağlı kağıt serili fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Mutfakların klasikleriden diyebileceğimiz bu kek hafif tatlılardan hoşlananların favorileri arasında yer alıyor.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek