Malzemeler
Ara dolgu için
Sos için
Üzeri için
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik yuvarlak kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Yumurta, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Unu azar azar ilave ederek karıştırın. Kek kalıbına aktarın. 20-25 dakika pişirin. Keki, ızgara teli üzerine alıp soğumaya bırakın. Keki enlemesine ikiye kesin. Ara dolgusu için, yumurta sarıları, şeker, limon kabuğu ve limon suyunu bir kaba alın. Krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Jelatini az miktar su ile karıştırın. Jelatin suyu iyice emince üzerine kaynar su döküp çözülene kadar karıştırın. Soğuyunca yumurta sarılı karışıma ilave edip çırpın. Kremayı da ekleyip karıştırın. Karışım hafif katılaşmaya başlayınca yumurta aklarını hemen ilave edip çırpın. Katılığını gidermek için bir kaşık kadarını limonlu mus karışımına ekleyip kalanını yumurta sarılı karışıma ilave edip karıştırın. Limonlu musu kalıptaki yarım pasta kekinin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatıp soğuması için buzdolabına alın. Sos için, limon suyu ile pudra şekeri iyice çırpın. Pastanın üzerine yayıp rendelenmiş limon kabuğu ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.