Kuru Meyveli İngiliz Keki
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuru Meyveli İngiliz Keki Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Kuru Meyveli İngiliz Keki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kayısıları ve kuru incirleri ılık su dolu bir kaseye alarak yumuşayıncaya kadar bekletip süzün.
  2. Küp formunda doğrayıp ayrı bir kaba alın. Kuru üzüm, ceviz içi, tarçın, badem ve Antep fıstığını ilave edip karıştırın.
  3. Zeytinyağı ve pudra şekerini geniş bir kaba alıp iyice çırpın. Üzerine yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin.
  4. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmadan alttan üste doğru bir spatula yardımı ile yavaşça karıştırın.
  5. Kuru meyveli karışımı ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırın. Tereyağı ile yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına dökerek üzerine yer fıstıklarını serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derece 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek