Krokanlı Karamelli Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Krokanlı Karamelli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için

Krokan için

Krokanlı Karamelli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karamel için çelik bir tavada toz şeker ve 2-3 damla limon suyunu pişirin. Şeker eriyince suyu ekleyip kaynatın.
  2. Hamur için pudra şeker ve tereyağını karıştırın. Yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
  3. Karamel sosun yarısını sütle karıştırın. Kek kalıbına döküp üzerine hamuru ekleyin ve 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
  4. Kalan karamel sosa kremayı ekleyip karıştırın ve fırından çıkınca kekin üzerine soğuk olarak dökün. Servis tabağına ters çevirin.
  5. Krokan için, toz şeker, limon suyu ve dövülmüş cevizi bir kapta şeker eriyince kadar pişirin.
  6. Karamel haline gelince yağlı kağıdın üzerine dökün. Katılaşınca parçalayıp kekin üzerini krokanla süsleyin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek