Malzemeler
Vanilyalı sos için
Çay davetleriniz için bu nefis kek tarifini listenize eklemeyi unutmayın. Küçük kek kalıplarını iyice yağlayın. Oda ısısındaki tereyağı, pudra şeker ve yumurtaların sarılarını bir kapta çırpın. Eritilmiş çikolata, kestane püresi ve iri çekilmiş cevizleri ilave edip harmanlayın.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırpıp kar haline getirin. Yumurtaları ve galeta ununu yavaş yavaş diğer karışıma ilave edip çırpın. Yağladığınız kek kalıplarına paylaştırıp 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Vanilyalı sos için, süt, toz şeker, vanilya ve nişastayı pişirin. Rendelediğiniz beyaz çikolatayı ilave edip iyice karıştırın. Sosu kalıplardan çıkardığınız keklerin üzerine gezdirin. Kiraz şekerlemeleri ile süsleyip servis yapın.