Tarhana ve kefir ile hazırlanan bu pankek, mantar ve turşulu garnitür eşliğinde sunulur. İsteğe göre yoğurtlu sos ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, kefir ile tarhanadan pankek tarifi için detaylara geçebiliriz.
Kefir İle Tarhanadan Pankek Tarifi İçin
Malzemeler
50 g nohut unu
130 g Uşak tarhanası
1 tatlı kaşığı bal
2 büyük boy yumurta
1 su bardağı kefir
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 su bardağı oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı
Kefiri derin bir kasenin içerisinde köpürene kadar çırpın. Ardından yumurta, bal ve zeytinyağını ilave edip 4 dakika daha bütün malzeme karışana kadar çırpmaya devam edin.
Tuz, nohut unu ve tarhanayı ayrı bir kabın içerisinde bir çatal yardımıyla karıştırın.
Kuru karışımı önceden hazırladığınız sıvı karışıma azar azar ilave ederek ve yedirerek ekleyin.
Garnitür için ince doğradığınız mantarları, kornişon turşular ile birlikte zeytinyağında soteleyip ocaktan alın.
Denizli yanık yoğurdunu bir kaseye alın ve maden suyu ile karıştırın. Pankekleri servis tabağına dizin. Yanında yoğurt sos ve mantarlı garnitürle birlikte servis yapın.