Kuru kayısıları bir kaseye alın ve üzerine sıcak su ekleyin. Üzerini bir kapakla kapatın. 30 dakika bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kalıbının içine yağlı kağıt serin ve kenarlarını tereyağı ile yağlayın. Büyük bir kasenin içinde un, kabartma tozu, tarçın, toz şeker ve tuzu harmanlayın. Başka bir kasede yumurta, vanilya, yoğurt ve zeytinyağını kısa bir süre çırpın. Karışımı diğer kasedeki kuru karışımın üzerine ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Yumuşayan kayısıları iri küpler halinde doğrayın ve kek karışımına ekleyin. Spatulayla karıştırıp kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Kremasını yapmak için; tüm malzemeyi bir kaseye alın ve mikser ile pürüzsüz ve koyu bir kıvam alana kadar çırpın. Kek fırından çıkıp ılındıktan sonra üzerine kremayı bolca yayın ve ayırdığınız tarçını serpiştirin. Servis yapın.