Malzemeler
Vanilya şurubu için
Bu özel keki pasta tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Tereyağı ve şekeri geniş bir kaba alın. Şeker eriyip karışım özleşinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kek unu ve ince çekilmiş bademi bir kasede harmanlayın.
Krema, karışık kırmızı meyveler ve vişneleri ekleyip karıştırın. Meyveli ve unlu karışımı şekerli tereyağı karışımına ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız kek harcını, yağladığınız 20 cm çapında taban kısmı şekilli bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Çubuk vanilyaları kopmayacak şekilde ortadan ikiye kesin. Bıçağın ucuyla vanilya çekirdeklerini çıkarıp şuruba ekleyin. 5 dakika bekletip süzün. Hazırladığınız şurubu kekin üzerine gezdirerek dökün. İki saat bekletip servis yapın.