Karamel Soslu Cevizli Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karamel Soslu Cevizli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Karamel için

Karamel Soslu Cevizli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Ayçiçek yağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, dövülmüş karanfil, vanilya, rende çikolata, fındık ve cevizi de ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Karameli hazırlamak için bir tavada toz şekeri kısık ateşte eritin. Kahverengi bir renk aldığında tereyağını ilave edip tamamen eriyene kadar hızlıca karıştırın. Kremayı ekleyin ve ocaktan alıp iyice karıştırın. Ilık kekin üzerine karamel sosu döküp servis yapın.

Karamel yaparken beyaz şeker yerine kahverengi şeker kullanırsanız karameliniz farklı bir tat kazanacaktır.


Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek