Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına
gelene dek çırpın. Ayçiçek yağı ve
sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un,
kabartma tozu, dövülmüş karanfil, vanilya,
rende çikolata, fındık ve cevizi de ekleyip
bir tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı
yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden
ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin.
Karameli hazırlamak için bir tavada
toz şekeri kısık ateşte eritin. Kahverengi
bir renk aldığında tereyağını ilave edip tamamen
eriyene kadar hızlıca karıştırın.
Kremayı ekleyin ve ocaktan alıp iyice karıştırın.
Ilık kekin üzerine karamel sosu
döküp servis yapın.
Karamel yaparken beyaz şeker yerine kahverengi şeker kullanırsanız karameliniz farklı bir tat kazanacaktır.