Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ortası delik bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Tereyağı
ve çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritip soğumaya bırakın. Un ve kakaoyu
başka bir kaseye eleyin. Yumurtalar ile şekeri büyük bir kapta mikserle 8 dakika çırpın.
Un karışımı, toz fındık, çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırın. Karışımı ortası delik bir
kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Bu arada kremayı şeker ve vanilya ile koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Şurup için
su, şeker ve kahveyi sos tenceresine alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin
ve ocaktan alın. Keki fırından çıkartıp 5 dakika kalıbında beklettikten sonra ızgara teli
üzerine ters çevirin. Sıcak kahve şurubunu sıcak kekin üzerine gezdirin ve sıcakken
krema ile servis yapın.