Hindistan Cevizli Ve Ananaslı Baton Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hindistan Cevizli Ve Ananaslı Baton Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Hindistan Cevizli Ve Ananaslı Baton Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hindistan cevizini fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 6-7 dakika bekletin. Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp un serpiştirin. Un, karbonat ve tuzu kek çırpma kabına eleyip harmanlayın. Tereyağı ve şekeri çırpma kabında mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Un karışımının 2/3 ünü hamura ekleyin. Kremayı azar azar ilave edin. Kalan unu ekleyip karıştırın. Ananası küp şeklinde kesip hamura ekleyin. 1 su bardağı hindistan cevizini ilave edip spatula ile karıştırın. Hamuru kek kalıbına aktarın. Kalan hindistan cevizini üzerine serpiştirin ve fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp tel ızgara üzerinde ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek