Gülüt Kek
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sivas mutfağına özgü bir tarif olan gülüt, mısır unuyla hazırlanır. Çay saatlerinde servis edilen nefis gülüt keki, isteğe göre susam, ceviz veya fındık ile zenginleştirilebilir. Yumuşaklığı ve lezzeti ile çok sevilen bu tarifi, 20 dakika gibi kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Verilen tarif ölçülerinden ortalama 15 dilim çıkmaktadır. Malzemeler hazırsa, gülüt tarifi için detaylara geçebiliriz.

Çikolatalı guinness kek, victoria sponge kek ve volcano kek tarifine göz atmayı unutmayın.

Gülüt Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Gülüt Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tarifte kullanılacak tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  2. Kek harcını hazırladıktan sonra kullanacağınız kalıbı yağlayın.
  3. Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün ve her tarafı eşit olacak şekilde yaydırın.
  4. Harcın üzerine isteğe göre mavi haşhaş, fındık, ufalanmış ceviz veya susam serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika, pişirin.
  6. Pişen keki fırından çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Kek Tarifleri İç Anadolu Yemekleri Çay Saati Tarifleri Kek Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek