Malzemeler
Üst malzeme için
Lezzet kek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Klasik kek tarifindeki normal toz şeker yerine esmer şeker ve ceviz ekleyip pişirin.
Üst malzeme için: Akçaağaç şurubu, esmer şeker, tereyağı ve tuzu sos tenceresinde karıştırıp kaynatın. Kremayı ekleyin. İçine şeftalileri atıp 5 dakika dinlendirin. Kekin üzerine dökün ve servis yapın.
Klasik kek yapımı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 4 yumurtayı karıştırma kabına alın. 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserin düşük hızı ile 2 dakika çırpın. Mikserin hızını arttırarak 1 dakika daha çırpın. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçeği yağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. 1 paket kabartma tozunu, 2.5 su bardağı un ile harmanlayıp eleyerek hamura ekleyin. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.