26 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp un serpiştirin. Krema için vanilya çubuğunu
kopmayacak şekilde uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkartın ve sos tenceresine
aktarın. Süt ekleyip ısınmaya bırakın. Yumurta sarıları, şeker ve nişastayı bir kasede
çırpın. Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Karışımı süzerek tekrar sos tenceresine alın
ve yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alın. Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın.
Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu eleyerek ekleyin ve
karıştırın. Hamurun 3/4’ünü ayırın. Kalanını kalıba kenarları yüksek olacak şekilde
yayın. Kremayı üzerine aktarın. Erikleri kremanın üzerine yerleştirin. Ayırdığınız
hamuru eriklerin üzerine yayın. Yumurta sarısı ile suyu çırparak hamurun üzerine
sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra
dilimleyerek servis yapın.