Kek tariflerinize yenisini ekleyin. Bol malzemeli erik jöleli muhallebili kek...
- Şekeri, vanilyayı, irmiği ve mısır nişastasını bir kapta harmanlayın. Krema ile içme suyunu tencereye alın. Şekerli karışımı da ekleyin. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, ortası delik kek kalıbına dökün. Karışımı buzdolabına kaldırın, iyice sertleşmesi için 1 gün boyunca bekletin.
- Muhallebiyi buzdolabından çıkartın. Kek kalıbının içinden dikkatlice ters çevirerek tezgaha aktarın. Birer porsiyonluk dilimlere ayırıp aralarda birer dilim boşluk kalacak şekilde tekrar kek kalıbına yerleştirin (Aralardaki boşluklara jöle hazırlayıp dolduracağız).
- Jölesi için toz jöleyi ılık suda iyice çözülene kadar eritin. Bu arada kek kalıbının içindeki birer dilimlik boşluklara meyve karışımından serpin. Jöleyi meyvelerin üzerini tamamen kapatacak şekilde dökün. Tekrar buzdolabına alın ve birkaç saat beklettikten sona dilimleyip servis yapın.
Erik soslu irmik tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.