Hafif
yemek tarifleri arayanlar için birebir...
Enginarları temizleyip ufak parçalara doğrayın. Limonlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. Mısırı süzüp yıkayın. Havuçları temizleyip zar şeklinde doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın.
Un, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp harmanlayın. Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, yumurtalar, süt, peynir ve limon kabuğunu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar mikserle çırpın.
İyice süzülmüş enginar, havuç, mısır ve bezelyeyi ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.
Dikdörtgen fırın kalıbını sıvıyağla yağlayıp un serpiştirin. Hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın.