Yumuşacık lezzeti ve muhteşem aromasıyla elma püreli kek
- Elmaların kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin ve tencereye aktarın. Üzerini geçmeyecek ama örtecek kadar su ilave edin.
- Tarçın çubuğunu ve karanfil tanelerini de ekleyip haşlamaya bırakın. Elmalar suyunu çekince birkaç taşım daha pişirin ve ocaktan alın.
- Blender yardımı ile çırpıp tekrar tencereye alın. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Elma püreli kek için; yumurtaları, tuzu ve şekeri mikser yardımı ile köpük köpük olana dek 5 dakika boyunca çırpın.
- Yağı, suyu, elma püresini, unu, toz halindeki pudingi, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
- Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Yağlanmış kek veya pasta kalıbına dökün. En son üzerine file badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin.
- Elma püreli kekin üzerini toz şeker ile karamelize edilmiş elma dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
1 elmada sadece 50 kalori vardır. İçerdiği “pektin” maddesinden dolayı “doyurucu olma özelliği” vardır. Düşük kalorili olduğundan, kilo aldırmadan doymanızı sağlar.
Lor peynirli ve elmalı kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.