Bitter çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırın. Tereyağı ile birlikte cam kase içine alın. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Üzerine esmer şekeri ilave edip karıştırın ve soğutun. Başka bir cam kaseye yumurtaları kırıp mikserle çırpın. Soğuttuğunuz çikolatalı karışımı çırpılmış yumurtaya ekleyin. Unu ilave edip çırpın. Muffin kalıplarının içine yağ sürün. Harcı kalıpların üzerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kalıplardan çıkarıp soğumaya bırakın. Limon kreması için, limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Sos tenceresinde yumurtaları çırpıcı ile hafifçe çırpın. Tereyağı hariç tüm malzemeyi ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Göz göz olmaya başlayınca tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra ocağı kapatın. 2 dakika çırparak soğumaya bırakın. Muffinlerin üzerine birer parça limon kreması ekleyip servis yapın.