Malzemeler
Üzeri için
Un, tuz, mısır unu ve kakaoyu bir kaseye eleyin. Ayrı bir kasede yumurta aklarını koyu köpük kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Kıvam arttırıcıyı ekleyip tekrar çırpın. Şekeri kaşıkla azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Unlu karışımı tekrar eleyerek karışıma ekleyin ve kaşıkla söndürmeden karıştırın. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Hamuru kaşık yardımıyla halka şeklindeki yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına ters çevirerek soğumaya bırakın. Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Soğumuş olan kekin üzerini krem şanti ile sıvayın ve rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
Kekleri saklama süresi 2 veya 3 gündür. Unutmayın ki kekin yağ oranının yüksekliği saklama oranını arttırır.