Malzemeler
Çikolatalı sos için
Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Yarısına kadar kaynar su dolu bir tencere hazırlayın. 4 küçük kek kalıbını yağlayın. Her birinin tabanına esmer şeker serpip yayılmasını sağlayın. Elmanın çekirdeklerini çıkarıp kabuklarını soyun ve küp doğrayın. Tercih edilen meyveyi de ekleyip karıştırın. Kalıplara paylaştırın. Kalan esmer şekeri bir kapta un, margarin, kakao, kabartma tozu ve yumurtalarla beraber mikserle iyice çırpın. Karışımı kalıplara paylaştırın. Alüminyum folyoyu çift kat yapıp her birinin üzerine kapatın. Tencerenin içine yerleştirip 45 dakika kabarana kadar kaynayan suda pişirin. Küçük bir sos tenceresinde karelere bölünmüş çikolata, bal, vanilya ve tereyağını eriyene kadar devamlı karıştırarak pişirin. Bıçak yardımıyla pastaların kenarlarını kalıptan ayırıp servis tabağına ters çevirin. Çikolatalı sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Kekinizi kalıptan çıkarmadan üzerine çikolatalı sos ve süt ilave ederek de servis yapabilirsiniz.