Malzemeler
Üzeri için
Lezzet çocuklarınızında severek yiyeceği harika kek tarifleri sunuyor. Tereyağı, şeker, 50 gr çikolata ve suyu tencereye alın. Kısık ateşte çikolata ve şeker eriyip diğer malzemelerle özleşinceye kadar karıştırarak eritin. Rom, ceviz, kuru üzüm, kuşüzümü ve karışık meyve kabuklarını karıştırın.
Un, kek unu, tarçın ve kakaoyu bir kaba eleyin. Yumurtaları ekleyip çırpın. Tereyağlı ve kuru meyveli karışımı unlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız kek harcını içi yağlanmış 20 cm çapında simit şeklindeki kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
80 gr bitter çikolata ve kremayı bir kaba alın. Kremayı kaynatmadan çikolata eriyinceye kadar ısıtın. Ocaktan alıp, hafifçe katılaşıncaya kadar mikserle çırpın. Karışımı kekin üzerine spatulayla gelişigüzel sürün. 1 saat bekletip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
İncir, kayısı, üzüm, elma ve armut gibi meyvelerle hazırlanan kuru meyveli kek tarifine göz atmayı unutmayın.