Özel günlerimize uygun kek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan kekimize başlayalım.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın. 12’li muffin kalıplarını yağlayın. Unları, kakaoyu ve karbonatı geniş bir kaseye eleyip, ortasını havuz gibi açın.
- 100 gr çikolata, tereyağı, tozşeker ve suyu sos tenceresine alarak eritin. Çikolata karışımı, kefir ve yumurtayı kuru malzemelere ilave ederek çırpın.
- Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. Isıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Bıçak yardımıyla keklerin üzerinden 1-1.5 cm derinliğinde kapak çıkarın.
- Tereyağı ve çikolatayı birlikte eriterek keklerin ortasına doldurun. Kremayı soğutulmuş bir kap içinde mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.
- Krema sıkma torbasına doldurup keklerin üzerine sıkın. Üzerlerine hazır frambuaz sos gezdirip servis yapın.
İkramlık olarak sunulan çikolatalı mini kek tarifine de göz atabilirsiniz.