Fırını 170 dereceye ayarlayın. 23 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Kakao ve kaynar suyu bir kasede pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın. Vanilya ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta toz badem, un, karbonat ve tuzu harmanlayın. Şeker ve yumurtaları çırpma kabına alarak mikserle iyice çırpın. Zeytinyağı ekleyerek 3 dakika çırpmaya devam edin. Kakao karışımını ardından badem karışımını ilave ederek spatula ile karıştırın. Karışımı kalıba aktarın ve 40 dakika pişirin. Kremayı kısık ateşte ısıtıp küçük parçalar şeklinde kırılmış çikolatayı ekleyip karıştırın. Keki fırından aldıktan sonra 10 dakika bekletip soğutun. Dilimleyip üzerine çikolata sos gezdirerek servis yapın.