Denenmiş
yemek tarifleri sunan Lezzet'in
kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Pudra şekeri ve yumurtaları derin bir kaba alıp mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kek hamuru elde edinceye kadar karıştırın.
Kare şeklinde büyük bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Hazırladığınız hamuru kalıba ince bir kat halinde dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
Kek soğuyunca 2 cm genişliğinde ve 5 cm uzunluğunda küçük küçük dilimleyin. Dilimleri bir ızgaranın üzerine dizin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip keklerin üzerine dökerek kaplayın ve donuncaya kadar bekletin. Bitter çikolatayı da benmari usulü eritin, keklerin üzerine ip gibi akıtarak çizgiler yapın. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Küçük kağıt kalıplara alıp servis yapın.