Fırını 180 dereceye ayarlayın. Su, şeker ve çubuk tarçını tencereye alın. Soyulmuş armutları çok boşluk bırakmadan yerleştirin ve üzerini yağlı kağıt ile kapatarak 10-15 dakika pişirin. Armutları hafif ılındığında şuruptan çıkarıp bir tepsiye aktarın. Sos için kremayı kısık ateşte ısıtın. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve oda ısısında bekletin. Un, kakao, kabartma tozu ve karbonatı bir kapta eleyerek harmanlayın. Çikolata parçalarını ekleyin. Şeker, yumurta, krema, tereyağı ve kahveyi ekleyerek karıştırın. 4 sufle kabına 2 kaşık hamur ekleyin. Armutları yerleştirip kalan hamuru etrafına kaşıkla doldurun. Fırında 13-15 dakika pişirin. Keklerin üzerine pudra şekeri serpiştirip çikolata sos gezdirin. Sıcak servis yapın.