Malzemeler
Beyaz çikolata sosu için
Tereyağını ve toz şekeri derin bir kaba alıp mikser ile çırpın. Krema kıvamına geldikten sonra yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edin. Unu ekleyip spatula ile karıştırın. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısı, ceviz, badem, Antep fıstığı, Hindistan cevizi, kuru üzüm ve yaban mersini kurusunu ilave edip spatula ile karıştırın. Yağladığınız kare fırın kabına malzemeyi döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Çikolata sosu için kremayı ve ince kıydığınız beyaz çikolatayı bir kaba alıp benmari usulü eritin. Çikolata sosunu kabından çıkarmadığınız kekin üzerine döküp yayın. Buzdolabında 30-40 dakika sosun katılaşması için bekletin. Dilimleyip servis yapın.