Ballı Erikli Kek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ballı Erikli Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Ballı Erikli Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şekerin 1/4’ünü ve zencefili küçük bir sos tenceresine alın. Şeker hafif eriyene kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek kenara alın.
  2. Ayrı bir kapta tereyağı ve kalan toz şekerin yarısını bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları kırın, bal ve kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve kremayı ilave edip 3 dakika daha çırpın. Son olarak soğuyan zence lli şekerli karışımı ilave edin. Karışımı yağlı kağıt serili yuvarlak bir fırın kabına alın.
  3. Erikleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Kekin üzerine iç kısmı dışa gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kabından çıkararak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek