Malzemeler
Süslemek için
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Süt, ayçiçeği yağı, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Karışımın 1/3’ünü ayrı bir kaseye alın ve kakaoyu eleyerek ekleyip karıştırın. Kalan hamura balkabağı püresini ilave edin ve karıştırdıktan sonra yağlanmış baton kek kalıbına aktarın.
Kakaolu hamuru orta kısmına uzunlamasına dökün. Bıçak yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak hamurun dağılmasını sağlayın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp üzerine hafif pudra şeker serpiştirin. Frenk üzümü ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.