Fırını 150 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. Tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, yenibahar, zencefil, karanfil, tarçın, toz badem ve tuzu harmanlayın. Kuş üzümü, kuru üzüm, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyin. Birkaç damla limon suyunu da ekleyip tereyağına karıştırın. Suyu ekleyin. Hamurun yarısını kalıba yayın. 200 gr badem ezmesini pudra şekeri serpilmiş tezgahta kalıba uygun büyüklükte açın ve hamurun üzerine yerleştirin. Kalan hamuru ekleyin. Kalıbı fırına yerleştirip 1.5-2 saat pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 200 gr badem ezmesini yine pudra şekeri serpilmiş tezgahta kek büyüklüğünde açın. Kayısı reçelini 2 çay kaşığı su ile karıştırıp kekin üzerine sürün ve açtığınız badem ezmesinin üzerine yapıştırın. Kalan badem ezmesini eşit büyüklükte yuvarlak toplar haline getirin ve reçel ile kekin kenarlarına yapıştırın. Fırın ızgarasında ya da pürmüz ile pastanın üzerini hafif kızarttıktan sonra servis yapın.