Ayvalı Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kek için

Ayvalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Elma dilimi şeklinde dilimleyin. Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Yumurta sarısını, toz şeker ve limon suyu ile iyice çırpın. Üzerine elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yumurta akını kar beyazı oluncaya kadar çırpın. Yumurta sarılı karışıma spatula ile yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarına margarin sürün. Tereyağlı şekeri aktarın. Soğumaya bırakın. Üzerine ayva dilimlerini dizin. Hazırladığınız kek malzemesini üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kek Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Misa rezy
Air Fryer'da Brownie
Baca keki
Sernik cheesecake
Armutlu kek
Krem şantili ıslak kek