Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın, ardından tüm malzemeleri ilave edin. Son olarak gıda boyasını da ekleyerek biraz daha çırpmaya devam edin. Hamurunuzu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pis¸irin.
Kek piştikten sonra kalıptan çıkarın ve soğumasının ardından 2 cm kalınlığında dilimlere bölerek, her bir keki kalpli kalıpla kesin ve renkli kalpler elde edin.
İlk seferde keki elde ettiğiniz malzemeler ile yeniden bir kek hamuru hazırlayın. Diğer taraftan yeniden unlayıp, yağladığınız kek kalıbına dilimlediğiniz renkli kalpleri sıkı sıkı dizin ve kek hamurunuzu üzerlerine dökün. Yeniden 180 derece fırında 40 dakika pişirin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.